BANK-SEN, dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin işçi sınıfının çıkarlarını merkeze koyan bir sendikal mücadele yürütür.

BANK-SEN, uzlaşmacılığı ve ücret sendikacılığını değil; sınıf mücadelesine dayanan sınıf sendikacılığını benimser.

BANK-SEN, yasalarla garanti altına alınan her tür tatil ve dinlenme hakkının çeşitli gerekçelerle gasp edilmesini engellemek üzere mücadele verir.

BANK-SEN, üyelerinin ve çalışanların insanca bir yaşam sürdürmeleri için ihtiyaç duydukları düzeyde bir ücret için mücadele eder.

BANK-SEN, eşit ise eşit ücret ilkesini bir slogan olmaktan çıkarıp, mücadelesinin asli gündemlerinden biri haline getirir.

BANK-SEN, başta banka ve sigortacılık işkolunda olmak üzere işçi sınıfını bölen, ayrıştıran ve ortak hareket etmesini engelleyen her tür ideoloji, anlayış ve politika ile mücadele eder.

BANK-SEN, toplu sözleşme hakkının ayrılmaz bir parçası olan grev hakkına dönük her tür yasağın ve fiili engelin kaldırılması için sonuç verici bir mücadeleyi savunur. Yasaksız ve barajsız bir sendikacılık temel hedefler arasındadır.

BANK-SEN, kadınlara dönük her tür ayrımcı ve cinsiyetçi anlayışa karşı kararlı bir mücadeleyi savunur.

BANK-SEN, sendikalarla üyelerin birbirlerine yabancılaştığı ve karşılıklı güvenin zedelendiği egemen bürokratik sendikal anlayışı reddeder. Çalışanların sendikanın gerçek sahibi olduğu ilkesi temelinde demokratik ve katılımcı bir sendikacılığı savunur.

BANK-SEN, sendikal mücadeleyi hukuk ve yargı sürecine indirgeyen dar yaklaşımları reddeder; sendikal mücadele için her tür yasal ve meşru zemini etkin bir şekilde kullanır.

Sendika hakkı ve sendika özgürlüğü, temel haklar arasında yer almakta olup uluslararası alanda birçok metinde güvence altına alınmıştır. Ülkemizde de uluslararası düzenlemeler doğrultusunda sendikal hak ve özgürlükler en üst düzeyde korunmuş ve Anayasa ile teminat altına alınmıştır.

Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası

Duyurular

tümünü oku
SESİMİZ İŞYERLERİNDEN SOKAKLARA ÇIKIYOR!

"Artık Yeter! Geçinemiyoruz!” diyen, "Gelirde Adalet, Vergide Adalet, Ülkede Adalet” isteyen işçilerin sesi işyerlerinden sokaklara çıkıyor!Bir haftadır örgütlü olduğumuz işyerlerinden yükselttiğimiz sesimizi, 13 Eylül'de başlayacak bölge mitingleri öncesinde kent kent sokaklara taşıyoruz.İşçi buluşmaları kapsamında yurdun dört bir yanında basın açıklamaları gerçekleştirilecek, işçi buluşmaları iki hafta boyunca devam edecektir. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri de 3 Eylül Salı günü İstanbul'da, 9 Eylül Pazartesi günü Çorlu'da ve 10 Eylül Salı günü Gebze'de gerçekleştireceğimiz işçi buluşmalarına katılacaktır.

Bank-Sen 12. Genel Kurul Duyurusu

Sendikamızın 12. Olağan Genel Kurulu 05.12.2021 tarihinde, saat 10:00’da Bostancı Mah. E80 Yanyol Cad. No:2 Posta kodu: 34744 Kadıköy – İstanbul adresindeki Disk/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkezi, Kemal Türkler Konferans Salonu’nda aşağıdaki gündemle toplanacaktır. 

Sendikamız

daha fazla bilgi?
  1. 1
    Neden Banksen
    BANK-SEN, banka ve sigorta emekçilerini, işçi sınıfının asli ve önemli bir parçası olarak gören bir anlayışla sendikal mücadele yürütür. İşkolumuzda çalışan emekçilerin hak ve kazanımları için yürütülen mücadeleyi işçi sınıfının tamamının hak ve kazanımları için yürütülen mücadeleden bağımsız görmez.
    Daha Fazla Bilgi
  2. 2
    Tarihçe
    Bankacılık ve Sigortacılık işkolunda çalışan emekçilerin sendikal mücadelesi 1970’li yılların başında filizlenmeye başladı. 1972 yılında Yapı ve Kredi Bankası’nda çalışan banka emekçileri, YAPI-SEN (Yapı ve Kredi Bankası Mensupları Sendikası) sendikasını kurarak işkolumuzda sendikal örgütlenmenin ilk tohumlarını atmış oldular.
    Daha Fazla Bilgi
  3. 3
    Konfederasyonumuz
    Sendikamız, 30 Ekim – 2 Kasım 1976 tarihleri arasında gerçekleştrilen DİSK 3. Olağan Genel Kurul’unda adını Türkiye Devrimci Banka ve Büro İşçileri Sendikası olarak adını değiştirmiş ve DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) katılım kararı almıştır. 12 Kasım 1976 tarihinde DİSK’e üyeliği kabul edilmiştir. O günden bu yana sendikamız DİSK çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. 
    Daha Fazla Bilgi
  4. 4
    İlkelerimiz
  5. 5
    Yönetmelik ve Genelgeler
  6. 6
    Kurullar

Disk Haberler